Achter het stuur van een grote gele bus: Rhorer Bus nodigt je uit voor een proefrit

Achter het stuur van een grote gele bus: Rhorer Bus nodigt je uit voor een proefrit
Spread the love

Het is een uitzicht als geen ander – kijkend uit de uitgestrekte voorruit van een gele schoolbus. De stoel is comfortabel, het klimaat is gecontroleerd en de lading is… meestal erg lief. Soms tekenen ze zelfs foto’s voor je. Gary Griffith zou het weten. Na zijn pensionering van een succesvolle carrière in de detailhandel, had hij iets te doen. Hij begeleidde en trainde al heel lang mensen en voelde zich opeens een beetje doelloos. Hij had een parttime baan nodig.

Vier jaar later is Griffith buschauffeur en professionele trainer voor Rhorer Bus Company in Lewisburg. Hij is meneer Gary voor zijn kinderen (hij beschouwt ze echt als zijn kinderen) en een uitbundige leraar, mentor en supporter voor de volgende golf buschauffeurs, die hen instructies geeft over het reilen en zeilen van de bus. Hoe herken je een verkeersregelaar? Busveiligheid omvat de zorgvuldige en, zoals hij zegt, lonende praktijk van het vervoeren van de lading.

Missie

Van het klaslokaal tot de bus, Griffith heeft het tot zijn missie gemaakt om chauffeurs goed op te leiden en aan te moedigen – of ze nu met pensioen zijn, zoals hij was, of misschien zijn het ouders die parttime geld willen verdienen terwijl hun eigen kinderen school.

“Het is een geweldige baan voor ouders”, zegt Kristen McGaffin, manager Personeelszaken en Werving. “Hun eigen kinderen hebben misschien het vervoer nodig, en ze kunnen ook niet-schoolgaande kinderen meenemen op hun routes. Ze hebben hetzelfde schema als de scholen – als hun kinderen vrij zijn, zijn ze vrij, of het nu zomer is, sneeuw dagen, feestdagen.”

 

Meer schoolbuschauffeurs inhuren

Ziet het er leuk uit? Probeer eens een schoolbus te besturen! Als je 21 jaar of ouder bent en in het bezit bent van een geldig rijbewijs, kom je in aanmerking voor een proefrit met een bus en werk je aan het behalen van je commerciële rijbewijs (CDL).

Roher Bus organiseert een testrit-evenement op zaterdag 23 oktober in Linntown Elementary/Intermediate School (LASD), 1951 Washington Ave, Lewisburg, PA 17837 van 8-11 uur. Dit is een gratis, vrijblijvende kans om in die comfortabele stoel te kruipen en een bus te besturen. Kinderen krijgen? U bent van harte uitgenodigd om ze mee te nemen.

Je wordt door de proefritcursus begeleid door een professionele schoolbustrainer. Cursus auto theorie vind je online. Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zullen worden genomen in overeenstemming met de CDC en de staatsrichtlijnen, waaronder het dragen van een gezichtsmasker in een bus.

Evenement

Rohrer Bus organiseert het evenement Test Drive a School Bus met een paar doelen voor ogen: het publiek helpen een nieuwe waardering te krijgen voor wat schoolbuschauffeurs elke dag doen, en om iedereen te laten zien dat het besturen van een grote schoolbus niet zo intimiderend is als het lijkt. Hoewel de verantwoordelijkheid groot is, is de beloning – letterlijk de toekomst veilig vooruit te stuwen – als geen ander.

 

Wat leidt tot afgeleid autorijden?

Visuele en cognitieve afleiding kan ertoe leiden dat bestuurders borden, zoals het bord met de schoolzone of de haltearm van een schoolbus, die bedoeld zijn om kinderen te beschermen, over het hoofd zien of negeren. Slechts een paar afleidingen kunnen zijn:

 

 Het meest voor de hand liggend, sms’en op je mobiel.

 

 De spraak-naar-tekstfunctie op een smartphone gebruiken.

 

 Foto’s of video’s maken tijdens het rijden.

 

 ALLES lezen (boeken, kranten, e-mails, teksten, sociale media, enz.)

 

 Een intens gesprek voeren met een van uw passagiers.

 

 Knoeien met het entertainmentsysteem van uw auto.

 

 Een GPS-systeem gebruiken of een kaart bekijken.

 

 Spiegels afstellen tijdens het rijden.

 

 Je haar of make-up fixeren

 

 Zoeken naar of reiken naar voorwerpen op de passagiersstoel/achterbank.

 

Naast het testritevenement, bereikt PennDOT ongeveer 375.000 chauffeurs, die een commercieel rijbewijs (CDL) hebben in de staat, om de onmiddellijke behoefte aan chauffeurs uit te leggen en hoe u de juiste goedkeuringen voor een schoolbuslicentie kunt krijgen.

 

PennDOT zal ook tijdelijk zijn dagen uitbreiden om CDL-vaardigheidstests aan te bieden op 23 locaties in de staat: ze zullen vanaf 18 oktober vier weken op maandag werken.

 

 

 

 

 

 

 

Lloyd Elliott