Hoe onderhoudt u een stijve opblaasbare boot?

Hoe onderhoudt u een stijve opblaasbare boot?
Spread the love

Nadat de opwinding van het bezit van een RIB is ingetreden, is het volgende wat een eigenaar zal willen overwegen, hoe het vaartuig te onderhouden. Een opblaasbare boot is immers een investering die een redelijke hoeveelheid zorg en onderhoud vereist. Na een dag spelen op het water, is het tijd om het vaartuig op te bergen of goed op te bergen. BRIG Rigid Intelligent Boats is van mening dat de zorg voor een boot na elk gebruik van grote invloed is op de levensduur van het vaartuig. We bedoelen niet een soort van vier uur durend proces; maar het kleine consequente onderhoud zal een RIB in tip-top conditie houden.

We dachten dat het misschien nuttig zou zijn om een gids te maken voor onze klanten om hen te helpen de levensduur van hun vaartuigen te behouden. Dit zal een goed begin zijn om een routine rond de boot op te bouwen en zal een eigenaar ondersteunen door problemen sneller te identificeren, wat een aanzienlijke impact kan hebben op de bankrekening van een eigenaar.

Wat ook kan helpen bij het financiële plaatje, en wat heeft te maken met een andere vorm van wateractiviteiten, is het kopen van een all round supboard. Een dergelijk SUP board kun je namelijk heel breed inzetten en is niet specifiek bedoeld voor één doeleinde.

Zorg voor een stijve opblaasbare boot

 Om te beginnen is een RIB makkelijker te onderhouden dan een boot met harde wanden en hoeft niet gepoetst te worden. Ten tweede zijn ze veel lichter dan een massieve glasvezel jacht tender van vergelijkbare grootte, dankzij de opblaasbare buizen.

Uiteindelijk vertaalt elk aspect van een RIB ontwerp zich in een aantal voordelen. Zo is een RIB ook uitermate geschikt voor extra plezier achter de boot. Een band achter een boot kan dan een idee zijn om het plezier op het water te verhogen.

Lees verder voor meer informatie!

Schoon en Washdown

Telkens als een eigenaar het water opgaat, moet hij dat avontuur laten volgen door een goede wasbeurt. Vooral diegenen die hun waterscooter in zout water gebruiken, zullen deze tip willen volgen. Zout water is corrosief en kan schade veroorzaken aan zowat elk onderdeel van een boot. Borstels met zachte haren helpen bij het schoonmaken van dekruimtes en interieurelementen. Blijf uit de buurt van chemische reinigingsmiddelen zoals bleekwater, aceton of ammoniak. Blijf ook uit de buurt van scherpe of schurende gereedschappen om het vaartuig schoon te maken, omdat dit de materialen kan aantasten.

Dek het vaartuig af

Als een eigenaar zijn RIB regelmatig gebruikt, moet hij hem nog steeds afdekken nadat hij hem heeft schoongemaakt EN gedroogd. Dit houdt niet alleen de milieu-elementen zoals vogels en UV-stralen van de zon weg van het vaartuig, maar het is ook aangenaam om op een schoon vaartuig te stappen en het niet te moeten schoonmaken voor u vertrekt voor een nieuw avontuur.

De kussens en bekleding beschermen

De bekleding na elk gebruik reinigen is een goed idee om de materialen soepel te houden en vrij van schadelijke milieu-elementen. Er zijn tal van maritieme producten die speciaal voor dit doel zijn ontworpen. Overweeg om de verkoper en andere RIB-eigenaars te vragen wat zij gebruiken om de bekleding van hun vaartuig mooi te houden.

Onderhoud van opblaasbare materialen

Afhankelijk van het soort materiaal waarvan de opblaasbare boot is gemaakt, zullen eigenaars beschermende oplossingen op waterbasis willen gebruiken om de opblaasbare materialen te onderhouden. Zaken als zonnebrandolie, dranken en brandstof kunnen chemische reacties opwekken die de integriteit van de boot kunnen schaden als deze niet regelmatig wordt schoongemaakt en behandeld.

Onderhoud van de romp

Eigenaars die hun boot in het water houden, zullen veel aandacht willen besteden aan de romp van de boot. Degenen die dat niet doen, zullen hun romp regelmatiger kunnen bekijken en behandelen. Eigenaars zullen de bodem van een glasvezelboot in de was willen zetten en verzorgen zoals ze dat bij een groter vaartuig zouden doen. Dit voorkomt dat micro-organismen zich ophopen en maakt het schoonmaken van de romp na verloop van tijd eenvoudiger.

Verzorg de hardware

Boten gemaakt van mariene materialen zijn klaar voor de harde elementen van buiten, maar dit betekent niet dat ze niet vatbaar zijn voor schade aan het milieu. Regelmatig schoonmaken met zoet water is een goed begin, maar door gebruik te maken van mariene poetsmiddelen blijft de hardware er als in de fabriek uitzien.

Verzorg de motor

De beste manier om voor een motor te zorgen is door hem op een onderhoudsschema te zetten. Kijk in de handleiding van de eigenaar om de fabrieksaanbevelingen te leren kennen en houd u daaraan. Motoren zijn een duur onderdeel om te vervangen, en vaak zijn dingen die fout gaan volledig te vermijden.

Zink en anodes

Ten slotte gebruiken veel RIB-eigenaars opofferingsmetalen om hun boot te beschermen tegen het harde zoutwatermilieu. Net als de motor kunnen ook deze op een schema worden gezet en regelmatig worden vervangen, zodat ze niet over het hoofd worden gezien.

Lloyd Elliott