Hoe veilig te rijden op een elektrische step

Hoe veilig te rijden op een elektrische step
Spread the love

We willen dat je veilig op je step rijdt. Ze zijn een geweldige manier om te reizen, en wanneer ze correct worden bereden, zijn ze zeer veilig. Volgens een recent rapport is het veiliger om korte ritten in stedelijke gebieden te maken op een elektrische step dan met de auto of motor. Het risico van een bezoek aan de Eerste Hulp voor een bestuurder van een e-step is vergelijkbaar met dat voor fietsers. Desondanks moet de veiligheid van een elektrische scooter altijd voorop staan bij elke rit.

Om ervoor te zorgen dat elke step reis leuk is en geen gedoe, heb ik een aantal hints en tips samengesteld over hoe je veilig onderweg kunt blijven.Een e step kopen via nr1elektrischestep.nl is een goede optie om te kijken voor een veilige elektrische step. Een voorbeeld van een goede step is de denver step

Voordat je de weg op gaat

1. Lees de handleiding

Maak jezelf vertrouwd met de werking van je nieuwe elektrische step. Alles wat je moet weten staat in de handleiding van de fabrikant en geloof me, een paar minuten investeren om het te lezen zal je eerste ervaring soepeler, gemakkelijker en veiliger maken. Het is niet het meest opwindende wat je ooit zult doen, maar het is het waard!

2. Draag beschermende uitrusting

Elektrische steps gaan erg snel. Omdat je zo dicht bij de grond zit, voelt het zelfs nog sneller aan! Het gevaarlijkste obstakel is een stoeprand, dus hoofdbescherming is essentieel.

Ik raad u aan te investeren in de beste helm die u zich kunt veroorloven, voor een complete hoofdbescherming waar u op kunt vertrouwen – dit is echt niet het gebied om geld te besparen. Het goede nieuws is dat moderne helmen licht, stijlvol en gemakkelijk op te bergen zijn.

Helmen:

Een goede fietshelm biedt voldoende bescherming voor elektrische stepreis met lage snelheid. Reizen met hoge snelheid, extreme off-road en scootering in stedelijke gebieden moeten kijken naar motorfiets of bromfiets helmen voor een betere bescherming.

Als u overweegt een van de top-end off-road elektrische step (zoals THE OUTSTORM) aan te schaffen, is een volledige motorhelm het beste. Ze kunnen snelheden bereiken van meer dan 50 mph, dus behandel ze met respect en blijf veilig!

Vergeet niet dat er niet veel voor nodig is om ernstig hoofdletsel op te lopen, dus vergeet nooit een helm te dragen. We willen dat je veilig op je step rijdt en er de volgende dag ook nog plezier van hebt!

Welke helm je ook kiest, het is niet genoeg om hem te hebben. Je moet hem dragen, zelfs op korte ritten, dus zorg ervoor dat je er een kiest die je leuk vindt en waarin je er goed uitziet. Andere beschermende uitrusting die het overwegen waard is, zijn elleboog- en kniebeschermers – vooral belangrijk voor ritten op hoge snelheid – en handschoenen die de grip op het stuur verbeteren.

3. Controleer je step

Kijk voordat je van huis gaat nog even snel naar je elektrische scooter om te controleren of alles in orde is. Al het volgende zal je helpen om veilig op je scooter te rijden.

Banden:

Zijn ze goed opgepompt? Te weinig opgepompte banden veranderen het rijgedrag van je elektrische step en kunnen van invloed zijn op het aantal kilometers dat je per rit aflegt. Ze kunnen je ook laten stranden met een lekke band ver van huis. Zijn de banden vrij van slijtage? Is er voldoende profiel?

Batterij:

Dit klinkt voor de hand liggend, maar heeft uw Estep voldoende lading om u naar uw bestemming te brengen? En weer thuis? Loop niet het risico dat u zonder stroom komt te zitten en aan de kant van de weg vast komt te zitten.

Remmen en gaspedaal:

Het is belangrijk om te controleren of beide efficiënt werken voordat je het huis verlaat – ontdekken dat je gashendel blijft hangen als je halverwege naar je werk bent is verre van ideaal – en bergafwaarts gaan naar een druk kruispunt is geen pretje als je remmen niet werken!

Frame:

Controleer of je elektrische step volledig is uitgevouwen en vastgezet in de juiste positie om te rijden. Het is ook de moeite waard om een snelle visuele controle uit te voeren om er zeker van te zijn dat er geen schade of duidelijke slijtage is.

4. Oefen veel

Elektrische steps hebben een ongelooflijk intuïtieve bediening en zijn voor bestuurders van elke leeftijd gemakkelijk om relatief snel onder de knie te krijgen.

Wen jezelf in het begin aan het gaspedaal en de remmen bij lage snelheden. Zodra u vertrouwd bent met het stoppen en starten in een open ruimte, oefent u met versnellen en remmen, draaien en manoeuvreren rond obstakels. Oefen ook op verschillende ondergronden – de manier waarop uw elektrische step rijdt, zal anders zijn op een gladde ondergrond dan op bospaden.

 

Lloyd Elliott