Lening aanvragen met een slecht krediet

Lening aanvragen met een slecht krediet
Spread the love

Als er hypotheken, credit cards, en auto leningen voor mensen met een slecht krediet, zijn er zeker persoonlijke leningen gemaakt voor deze groep van consumenten. Deze persoonlijke leningen zijn bedoeld voor mensen met een credit score van 630 en lager, hoewel dit per kredietverstrekker kan verschillen. Heb je een slechte kredietwaardigheid en wil je gebruik maken van persoonlijke leningen? 

Kijk verder dan het krediet

Net als elke andere lening, kan een persoonlijke lening niet worden onderschreven zonder een kredietscore. Het scheidt de beste leners van de minder goede, de beste tarieven van de niet-zo-goede tarieven. De kredietwaardigheid van een lener kan niet genoeg benadrukt worden. Dan krijg je hier waarschijnlijk ook mee te maken, ondanks dat het een laag leenbedrag is.

Kredietverstrekkers willen graag zekerheid over de terugbetaling van hun lening. Ook zijn er kredietverstrekkers die de mogelijkheid aanbieden om geld lenen zonder bkr, zodat je zonder gedoe op korte termijn snel aan geld kan komen. Dit is ideaal voor als je voor onverwachte kosten komt te staan. 

Maar kredietverstrekkers van persoonlijke leningen kunnen verder kijken dan de kredietscore en de kredietgeschiedenis. Zij zien krediet als een essentiële indicator van het risico, ja, maar het is slechts één factor in het totale overzicht van andere dingen die een persoonlijke lening maken. Deze speelruimte helpt mensen met slecht krediet dergelijke leningen af te sluiten. Zo is bijvoorbeeld 400 euro lenen een optie die gekozen kan worden met een slechte kredietscore.

Zoeken naar kredietverstrekkers of ondertekenaars

Als je slecht krediet hebt, zijn hier enkele dingen die je kunt doen om een persoonlijke lening te vinden.

1. Overweeg niet-traditionele kredietverstrekkers.

Krediet unies. Ze worden beschouwd als de eerste lijn van verdediging als het gaat om slecht krediet persoonlijke leningen. Ze hebben de neiging om lagere tarieven te bieden dan online kredietverstrekkers. Een gemiddelde APR gegeven door kredietunies is 18%. Vaak kun je hierbij ook op zoek naar een kleine lening, die geen negatieve invloed hebben op je kredietscore. 

Online kredietverstrekkers. Zij bieden tarieven die lager kunnen zijn dan wat banken bieden, maar hoger dan die welke door kredietunies worden aangeboden. Een typische minimale kredietscore voor online leningen is 600-650.

2. Probeer beveiligde persoonlijke leningen.

Dit zijn leningen die activa vereisen als onderpand om de terugbetaling van de lening te garanderen. Dat kan een auto zijn, een spaarrekening, investeringen, enz. In ruil daarvoor kunt u een lager tarief en een groter leenbedrag krijgen.

Vergeet niet dat uw geldschieter beslag zal leggen op de activa als u er niet in slaagt de lening terug te betalen.

3. Laat een vriend of een geliefde uw lening mede ondertekenen.

Het toevoegen van een medeondertekenaar verhoogt uw kansen op goedkeuring als u niet kunt kwalificeren op uw eigen, bv. krediet. Om duidelijk te zijn, het hebben van een medeondertekenaar heeft niet noodzakelijk invloed op uw tarief. Uw medeondertekenaar zal worden onderworpen aan een kredietcontrole, inkomensverificatie en andere kwalificatieprocessen die de kredietverstrekker geschikt acht.

Medeondertekening legt een grote verantwoordelijkheid op de medeondertekenaar in het geval u in gebreke blijft op uw lening. Dit brengt uw medeondertekenaar altijd in een moeilijke situatie, dus breng hem/haar op de hoogte van de risico’s en wees natuurlijk een verantwoordelijke kredietnemer.

Kredietscore waarde

Zoals u kunt zien, zal slecht krediet u niet tegenhouden om persoonlijke leningen te krijgen. Wapen jezelf met extra geduld en inspanning bij het winkelen voor leningen en kredietverstrekkers om te werken met uw krediet situatie.

Ga vooruit, werken aan het verbeteren van uw krediet record en score. Dit zal leiden tot u betere lening mogelijkheden in de toekomst.

Lloyd Elliott