Negeer de herhaalde waarschuwingen van Shaktikanta Das over crypto niet – hier is waarom

Negeer de herhaalde waarschuwingen van Shaktikanta Das over crypto niet – hier is waarom
Spread the love

De gouverneur van de Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, uitte zijn bezorgdheid over cryptocurrencies, zoals hij bij meerdere gelegenheden heeft gedaan. Is dit de manier van de RBI om de overheid te waarschuwen die bezig is met het opstellen van een cryptowet?

RBI maakt zich ernstige zorgen omdat er “veel diepere” problemen betrokken zijn bij cryptocurrency

Iedereen luistert naar de gouverneur van de Reserve Bank of India (RBI), banken, investeerders en ook de regering. Dat komt omdat de RBI-gouverneur het gezicht van de centrale bank is en zijn opmerkingen een afspiegeling zijn van het grotere denkproces. In deze context verdienen de recente opmerkingen van de huidige gouverneur Shaktikanta Das, eerder waarschuwingen, over cryptocurrencies een nadere beschouwing. Op een conferentie op dinsdag sprak Das nogmaals over de kwestie.

De voormalige minister van Financiën herhaalde dat de centrale bank zich ernstige zorgen maakt omdat er “veel diepere” problemen bij cryptocurrency betrokken zijn. “Als de centrale bank zegt dat we ernstige zorgen hebben na grondig intern overleg, zijn er veel diepere problemen bij betrokken”, zei Das op 16 november tijdens het SBI Banking and Economics Conclave.

 

Geen serieuze discussie

Das voegde eraan toe dat hij nog geen serieuze discussies over cryptocurrency had gezien. In reactie op het argument dat crypto een nieuwe technologie inluidt, zei Das dat de blockchain-technologie waarop het is gebaseerd 10 jaar oud is en dat het zelfs zonder cryptocurrencies kan groeien. De urgentie om de cryptocurrency-wet op zijn vroegst in te voeren komt in het licht van wat velen in de regering zien als een ongecontroleerde groei van een niet-gereguleerde sector en kan worden afgemeten aan de meerdere vergaderingen die worden gehouden, waaronder een die wordt voorgezeten door premier Narendra Modi.

De opmerkingen van Das komen te midden van berichten dat de regering waarschijnlijk een cryptocurrency-wet zal indienen tijdens de winterzitting van het parlement, die waarschijnlijk aan het einde van de maand zal worden gehouden.

De mening van de centrale bank over crypto is van cruciaal belang, aangezien de regering de krachtige waarschuwingen van de bewaker van het financiële systeem niet kan negeren over wat zij zien als een punt van grote zorg voor de macrofinanciële stabiliteit. laatste ethereum verwachting is positief. In zijn korte reactie op het SBI-conclaaf weerlegde Das ook de beweringen over de omvang van de cryptomarkt in India, door te zeggen dat de cijfers overdreven lijken, een punt dat de gouverneur eerder ook had gemaakt. Veel van deze accounts zijn kleine beleggingen in het bereik van Rs 500 tot Rs 1.000, zei Das.

 

De herhaalde waarschuwingen van Mint Road komen op een moment dat de cryptolobby bezig is met een landelijke campagne om nieuwe investeerders naar de virtuele valutamarkt te lokken. Er zijn zelfs krantenadvertenties die crypto-handelstraining aanbieden aan particuliere beleggers. De RBI moest duidelijkheid scheppen in een circulaire van april 2018 die beperkingen oplegde aan crypto nadat het Hooggerechtshof het in 2020 had vernietigd. Maar banken hebben een zeer voorzichtige benadering van cryptocurrency aangenomen, op basis van de berichten van de centrale bank.

 

Laatste opmerkingen

De laatste opmerkingen van Das suggereren dat er absoluut geen verandering is in het denken binnen de top van de centrale bank over cryptocurrencies, of het nu een investeringsmiddel of een ruilmiddel is. Zal de regering, nu de RBI sterk tegen het idee is, groen licht geven voor particuliere virtuele valuta in India? Het is onwaarschijnlijk. Solana koers voorspelling is positief. Op 15 november meldde het nieuwe bureau PTI, daarbij bronnen aanhalend, dat het voorgestelde wetsvoorstel zich zal richten op de bescherming van beleggers, aangezien cryptocurrencies onder de categorie van complexe activa vallen.

Er zijn de afgelopen jaren in India veel gevallen geweest waarin particuliere beleggers geld hebben verloren door te investeren in complexe, risicovollere en vaak niet-gereguleerde instrumenten en instellingen. Voorbeelden zijn aanzienlijke retailinvesteringen in niet-gereguleerde chit-fondsen, slecht geleide coöperatieve banken en particuliere financiële instellingen. Dergelijke gebeurtenissen zouden ook niet mogen plaatsvinden in de niet-gereguleerde cryptocurrency-markt van India, is de gedachte.

Tot nu toe hebben zowel de overheid als de RBI veel voorzichtigheid gesignaleerd. De herhaalde waarschuwingen van Das suggereren wat cryptovaluta in India te wachten staat en bieden belangrijke inzichten voor diegenen die in dergelijke instrumenten willen investeren.

 

 

 

 

Lloyd Elliott