Solana bereikt nieuwe all-time high en haalt Tether en Cardano

Solana bereikt nieuwe all-time high en haalt Tether en Cardano
Spread the love

Een minder bekende cryptovaluta is naar nieuwe hoogten gestegen, heeft zijn rivalen ingehaald en een nieuw record bereikt. De wilde prijsbewegingen van Bitcoin komen voort uit het ontwerp – en je hebt sterke zenuwen nodig om het te verhandelen. Een minder bekende cryptocurrency is naar nieuwe hoogten gestegen, heeft de vierde plek op het klassement veroverd en een nieuw record bereikt.

Solana

Solana, of SOL, is nu de op drie na grootste cryptocurrency ter wereld met een marktkapitalisatie van $ 74 miljard ($ A99 miljard) op het moment van schrijven. Het is de afgelopen week met 17 procent omhooggeschoten en bereikte maandag een nieuw record van $ 260 ($ A350) per munt.

 

Dat was dinsdag iets lager en handelde op $US246 ($A331)

De cryptovaluta bleef de verwachtingen overtreffen en nam eerder deze maand eerst Cardano’s $ 66 miljard ($ A88 miljard) marktkapitalisatie over en vervolgens Tether’s $ 71,8 miljard ($ A96 miljard) waardering op zondag, volgens CoinMarketCap.

 

Sommigen denken dat het ook ethereum, de op een na grootste blockchain, gaat inhalen

Slechts drie maanden geleden, in augustus, stond de cryptovaluta op nummer acht, en het heeft die kloof al gehalveerd – wat zijn recente winsten laat zien. Het hervonden enthousiasme voor solana kan worden toegeschreven aan een aankondiging van de makers op vrijdag, waardoor de prijs steeg.

De investeringstak van de blockchain, Solana Ventures, heeft zojuist $ 100 miljoen ($ A134 miljoen) gestort om gaming te stimuleren in een samenwerking met FTX en Lightspeed Venture Partners. Het bedrijf is van plan om met de radicale stap solana te integreren in game-ontwikkelingen en het gebruik ervan te vergroten. Bitcoin met ideal kopen is mogelijk online. De $ 100 miljoen ($ A134 miljoen) gaat naar de zakken van Web 3.0-gamingstudio’s en technologiebedrijven die zich bezighouden met blockchains en games. Sommigen zijn zo optimistisch dat ze denken dat solana ether in het vizier heeft.

 

Business Insider zei dat het werd “gezien als een concurrent van ethereum” en Twitter-gebruikers vergeleken het succes met ethereum

Anderen wezen er echter op dat er nog steeds een enorme kloof was tussen de twee cryptocurrencies, met een kloof van $ 490 miljard ($ A660 miljard) tussen hen. Solana werd minder dan twee jaar geleden gelanceerd, maar is nu de op drie na grootste cryptocurrency ter wereld.

De meest prominente oprichter van Solana is een voormalige software-engineer voor Dropbox, Anatoly Yakovenko genaamd. ethereum toekomst prijs is gestegen. Een van zijn grote doelen was om de munt te onderscheiden door middel van een proof of history-functie, wat betekent dat het transacties en de tijd die ertussen is verstreken kan registreren, waardoor het vertrouwen in het blockchain-verhaal wordt vergroot. Hij hielp Solana in 2017 $ 25 miljoen ($ A33 miljoen) op te halen in openbare en particuliere financieringsrondes om de digitale munt te financieren.

 

 

 

 

Lloyd Elliott